Cases fra patienter

Gunna Grøn

Jeg kom til Kirstens klinik med rigtig trælse smerter i nakken og øverste del af ryggen. Problemerne skyldes dårlig holdning og meget computerarbejde.

Allerede efter første behandling havde jeg det en del bedre og efter yderlig et par behandlinger var smerterne væk. Det var en kæmpe lettelse at blive fri for dem og det er godt at vide, hvor jeg kan få hjælp, hvis smerterne kommer igen.

Behandlingerne var en god blanding af massage, øvelser, akupunktur og cupping. Det er luxus at komme hos en behandler, der mestrer så mange forskellige behandlingsformer og kan sammensætte en behandling, der passer til en. Samtidig er Kirsten utrolig sød og nærværende og god at snakke med.

Mine varmeste anbefalinger

Peter er badmintonspiller på eliteniveau…

Uheldet er desværre ude efter ham og i en holdkamp springer han achillessenen. En total ruptur med deraf følgende operation. Denne går som den skal og Peter udstyres med en Donjoy skinne og selvspændingsøvelser. Efter ca 2,5 måned smides skinnen og den egentlige optræning kan begynde. Peter henvender sig til mig pga. stivhed, smerte og nedsat bevægelighed over fodleddet og dermed problemer med normal gangfunktion. Jeg behandler med lempelig tværmassage og laser på selve senen og arret. Tillige bløddelsbehandling af læggens muskler og endelig med akupunktur for at fremme helingsprocessen. Allerede efter 1. behandling føler Peter en bedring mht. Bevægelighed og smidighed. Han fortsætter sin optræning/styrketræning i et andet regi, men kommer “on and off” til videre behandling af muskler og sene.

Jesper

Jesper ringer fortvivlet til mig.

“Hjælp – jeg kan overhovdet ikke løfte højre arm – det gør sindsygt ondt

– hvad gør jeg ?”

Smerterne er opstået efter mange tunge løft i forbindelse med en flytning. Om aftenen følte han sig efter eget udsagn “kørt over af en damptromle med ondt i alle led”.

Næste morgen (desværre en søndag) kunne han så slet ikke løfte højre arm og ej heller være nogen steder for smerter. Ikke meget hjælp at hente hos vagtlægen som over telefonen udskriver en recept på smertestillende. 24 stk om dagen – hård kost for mave, lever og nyre.

Jesper kommer til mig i klinikken mandag morgen. Jeg finder tydelig irritation af sener og markant opspænding af musklerne omkring skulderleddet.

“Akut-punkt” for skuldersmerter nåles og stimuleres, mens Jesper stille og roligt begynder at bevæge armen. Efter 5 minutter begynder smerten at aftage og Jesper kan nu løfte armen til ca. vandret.

Triggerpunkter bearbejdes med dyb massage, laser og udspænding. Der gives ligeledes akupunktur.

Ved 2. behandling er armen meget bedre. Medicinindtaget reduceret til 8 stk. Behandlingen gentages med justeringer og Jesper instrueres desuden i øvelser for armen.

Ved 3. behandling er smerterne så godt som helt væk, bevægeligheden rigtig pæn og pillerne smidt i skraldespanden.

Jesper sendes hjem med besked om at henvende sig igen ved

problemer.

Jørgen

-som faktisk er min bror- har været på ferie Sydpå. Sol, sommer og dejligt vejr. En tur i bjergene i den lille frække Fiat med “nedrullede gardiner”, åbent soltag og dermed masser af træk.Om aftenen mærker han lidt tørhed og irritation af venstre øje ellers intet.

Næste dag er det afgang med fly mod Danmark. Op i flyveren, hvor der er godt med aircondition og dermed endnu en god gang træk.

Da han stiger ud af flyet får han et chok. Hele venstre side af ansigtet hænger!!!!! Han kan ikke lukke øjet og ej heller drikke uden det hele kommer ud af mundvigen. Han har fået en halvsidig ansigtslammelse – en såkaldt fascialiparese.

Hurtig udredning på nærmeste sygehus for at udelukke en hjerneblødning eller blodprop. Dette var heldigvis ikke tilfældet. Den vestlige diagnose lyder på en Bells pareseforårsaget af træk. Heldigvis en som oftest forbigående lammelse, men ikke desto mindre generende.

I kinesisk medicin og akupunktur mæssig sammenhæng kalder vi det en “invasion af vind“.

Han sættes i 2 ugers prednison behandling og kommer desuden til mig i klinikken mhb. på behandling. I denne sammenhæng er hurtig igangsættelse af den rigtige akupunkturbehandling fantastisk. Og sammen med cupping af ansigtsmuskulaturen samt optræning af de mimiske muskler bliver tilstanden hurtigt meget bedre. Han får behandling 2 x ugentlig og allerede efter første behandling var der effekt på symptomerne og nu efter kun 1 måned er problemerne næsten helt væk.

At få en fascialiparese er ret invaliderende og kan ske for os alle og på forskellig måde, bla. som hos Jørgen af træk eller efter en operation, en hjerne blødning, en infektion efter borrelia eller andet.

Men ovennævnte behandling er virkelig effektfuld i mange tilfælde. Så kontakt mig endelig og jeg kan sige om jeg kan hjælpe dig med netop dit problem

Lene

Lena henvender sig i klinikken med smerter omkring højre hoftebenskam trækkende lidt ned i ballen og til ydersiden af lårbenet. Smerterne er opstået akut og har nu stået på en lille uge.

Lena arbejder som sygeplejerske og har været lidt presset på arbejdet i en periode. Som hun selv siger : “jeg løber nok lidt for stærkt”.

Min undersøgelse viser et låst led mellem korsben og hofteben. Samtidig mærkes øget spænding i musklerne i lænd, balle og ned langs lårbenet. Leddet løsnes med let manipulering og musklerne behandles med massage og cupping.

Efter blot 2 behandlinger er smerterne væk og Lena er tilbage på hospitalsgangene.