Akupunktur

– en naturlig vej til helbredelse

“Hvert hus sin akupunktør og denne modtog kun betaling, når man trivedes”

Sådan var det i det gamle Kina. Sådan er det ikke i Danmark.

Akupunktur er blandt verdens ældste medicinske system –nemlig 5000 år og den bruges overalt i verden enten alene eller i kombination med andre behandlingsformer.

På grund af de mange positive resultater bruges akupunktur mere og mere og er den behandlingsform indenfor alternativ behandling, som er mest kendt og anvendt i Danmark. De fleste har accepteret akupunktur som smerte og symptombehandling, men visdommen bag TCM (Traditionel Chinese Medicin) rækker langt videre end det.

Akupunktur bruges både til sygdomme, men er også utrolig anvendelig som forebyggende behandling.

Akupunktur er en livsstilsguide, der sikrer en sund levestil og virker dermed sygdomsforebyggende.

I akupunktur betragter man sygdom som en ubalance i livsenergien- den såkalte Qi.

Qi er drivkraften i vores krop og det som gør os levende.

Qi er elektricitet og magnetisme og flyder i kroppens meridianbaner. Af disse har vi 12 stk med 365 punkter. Til hver meridian knytter sig et indre organ, som varetager bestemte fysiske, psykiske og energimæssige funktioner. Sygdomme og symptomer opfattes som ubalancer i disse funktioner.

Via stimulation af specifikke punkter på meridianen med ultratynde sterilenåle, påvirkes organets energi og ubalancen genoprettes. Akupunktur sætter gang i kroppens egen helbredelsesproces med gradvis udrensning og genopbyggelse, således denne livsenergi bringes tilbage i balance. Qi sørger således for vores fysiske, mentale og åndelige sundhed og når den flyder frit oplever vi god energi, harmoni, velvære og balance.

Den vestlige forklaring på virkning af akupunktur er, at der frigives endorfiner, serotonin og neurotransmittere.

Den kinesiske medicins vigtigste og grundlæggende
lære er, at alle livsformer gennemstrømmes af 2
energier kaldet Yin og Yang

Når der er balance og harmoni mellem disse 2 energier – ja så er vi raske. Heldigvis er vores krop indrettet så godt, at den ofte selv er i stand til at genskabe denne balance, men hvis ikke, så er akupunktur en rigtig effektiv behandling.

Med henblik på at igangsætte den bedst tænkelige behandling stiller jeg en TCM diagnose. Dette gør jeg ved hjælp af puls og tunge analyse, samt en grundig samtale omkring livsførelse, kost, aktuelt og tidligere problemer – fysisk som mentalt, arvelige forhold, samt familie- og arbejdsrelationer.

Alt dette indgår i min samlede vurdering af lige netop dit problem.

Jeg anvender akupunktur til en lang række problemstillinger.

Akupunktur tolereres som udgangspunkt af de fleste. Isætning af nåle er normalt ikke smertefuldt, men nogle punkter kan være mere sensitive end andre. At mærke en let snurren og prikken er kun fint.

Nålene sidder typisk i ca. 30 minutter. Under symptomer kan du få et indtryk af, hvilke lidelser jeg kan hjælpe dig med.

Jeg kombinerer næsten altid flere forskellige metoder i min behandling for på den måde, at sikre dig en så hurtig, effektiv og skånsom behandling, som overhovedet muligt.

Akupunktur- virkningen er kumulativ, så det er som oftest nødvendig med flere behandlinger med korte

intervaller ved de mere kroniske lidelser, hvorimod akutte lidelser kræver færre behandlinger.

Et behandlingsforløb vil således være af kortere eller længere varighed alt efter problemets karakter.